Публикация в акаунта на председателя  на Европейската комисия Урсула фон

...
Публикация в акаунта на председателя  на Европейската комисия Урсула фон
Коментари Харесай

ЕК коригира видеоклип за Аушвиц по настояване на Полша

Публикация в акаунта на председателя  на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в обществената мрежа X беше поправена след несъгласие от Полша. Във видеоклип във връзка Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, оповестен преди два дни председателката на Европейска комисия и други представители на Комисията четат имената на жертвите на Холокоста като в обособен напдис се показва мястото на раждане и мястото на гибелта им, съобщи телевизия N1.

В листата има жертви, които са маркирани с надпис " убити в Аушвиц, Полша ", без да се прецизира, че става дума за  концентрационния лагер, издигнат и ръководен от немските нацисти по време на Втората международна война.

Официална Варшава през вчерашния ден подаде несъгласие, че поднесено по този метод наличието подвежда и свързва концентрационния лагер с Полша, а не с нацистка Германия и настоя това да бъде поправено. Полският министър на външните работа Радослав Шикорски излезе с коментар, че в заглавието на видеото се твърди, че концентрационният лагер " Аушвиц " се е намирал в Полша, без да се изяснява подтекстът на тогавашната обстановка и изрази неодобрение, че Европейската комисия е определила нацисткия концентрационен лагер в Аушвиц като " полски ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР